Om Syn Ögonklinik och konceptet Medicinsk Optik

Medicinsk Optik är ett koncept och som täcker en stor del av verksamheten på Syn Ögonklinik där vi hjälper våra patienter att både ta hand om sin ögonhälsa och rätt optiska hjälpmedel. Syn Ögonklinik – ögonläkare och optiker – slog upp portarna på Aschebergsgatan i Göteborg våren 2015 för att ge göteborgarna ett enkelt alternativ att kunna boka en undersökning hos ögonläkare och även få hjälp med glasögon eller kontaktlinser under samma tak.

Syn Ögonklinik logo

Syn Ögonkliniken är kliniken du besöker.

Vi såg även behovet att förklara varför det är viktigt att ta hand om sin ögonhälsa, informera om vad en god syn verkligen kräver och hur den förändras genom livet. För den som verkligen tar sin syn på största allvar ville vi erbjuda en tjänst där två experter, ögonläkare och optiker, samarbetar för bästa möjliga syn. Bakom klinikens koncept låg ögonläkare Mak Dadbin som var trött på att se hur alldeles för många faller offer för en kultur där sjukdomar och besvär börjar behandlas i ett för sent skede. Detta skulle kunna förändras om fler gick på kontroller, ungefär som vi gör hos tandläkaren.

En del av Syn Ögonkliniks verksamhet

Medicinsk Optik är inte en ögonklinik utan en det koncept och förtydlignande av Syn Ögonkliniks verksamhet och vad vi står för. Optik med medicinsk trygghet där vi tar ett bredare grepp om patientens syn och ögonhälsa.

Logo Medicinsk Optik

Medicinsk Optik är vårt koncept som vi arbetar efter.

Det går utmärkt att bara komma till oss för att få en undersökning av ögonläkare vid sjukdomssymptom eller bara som en kontroll av ögonhälsan utan att köpa glasögon. Du är också välkommen att besöka en duktig optiker för att få nya glasögon av bra kvalitet eller kontaktlinser som sitter skönt.

Däremot kommer vi alltid att sätta ögonhälsan i första rummet. Vi har även valt att specialisera oss på torra ögon och kontaktlinser. Två klinker under samma sak som övrig verksamhet och som ingår i vårt koncept Medicinsk Optik.

Om webbplatsen

På webbplatsen medicinskoptik.se beskriver vi Medicinsk Optik från olika synvinklar. Vi vill ge dig möjligheten att på ett begripligt sätt lära dig mer om din syn, dina ögon och vad du kan göra för att dom ska må så bra som möjligt, så länge som möjligt i livet.

Här beskriver vi våra tjänster och olika sjukdomar eller besvär. Vi ser det som en viktig del av vår verksamhet att utbilda i ögonhälsa och tror att motivationen att ta hand om ögonen ökar hos den som har kunskap om sjukdomar och risker. Artiklarna om sjukdomar och ögonhälsa är granskade av ögonläkare Mak Dadbin.

Vi strävar efter att informationen ska vara korrekt och objektiv. Många artiklar behandlar komplexa ämnen, vilket kräver förenklingar för att så många som möjligt ska kunna ta till sig informationen. Har du frågor om innehållet, eller vad vi kan göra för dig, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Webbplatsen fylls regelbundet på med ytterligare innehåll. Vi kan inte garantera att varje enskild sida är uppdaterad med den senaste informationen eller uppgifterna. Men återigen, kontakta oss om du har frågor eller vill belysa felaktigheter.

Translate »