Välj en sida

Ögonläkare för barn skolåldern

Hos oss kan du boka ögonläkare för barn i skolåldern utan remiss centralt i Göteborg. Vår optiker provar ut glasögon med bidrag från Västra Götalandsregionen.

Barn under 8 år behöver börja hos ögonläkare även om det handlar om vanliga synfel som närsynthet. Men även för äldre barn kan det vara viktigt att gå på kontroll hos ögonläkare, exempelvis om det finns misstanke om samsynsproblem.

Hos oss kan du boka en ögonläkarundersökning utan remiss. Ögonläkaren gör en noggrann kontroll av barnets ögonhälsa och gör även en screening för samsynsproblem, något som vanliga optiker eller skolhälsovården sällan fångar upp.

Att ta emot små barn ställer högre krav än att lite äldre barn. Vi sätter normalt den lägre åldersgränsen vid 7 år, men kan även ta emot barn i förskoleklass. Du känner själv ditt barn och det är nödvändigt att kunna följa läkarens instruktioner för att genomföra undersökningen.

Barn på ögonläkarundersökning

Det kan vara bra att förbereda barnet på att ögonläkaren kommer att ge pupillvidgande droppar. Det gör att patienten ser suddigt ett par timmar efteråt och kan upplevas lite obehagligt.

Efter ögonläkarundersökningen behöver ni komma tillbaka till vår optiker för att göra ett syntest om ögonläkarundersökningen visar att barnet behöver glasögon. Barn i Västra Götalandsregionen har rätt till glasögonbidrag och vi har paket med båge och glas som helt täcks av bidraget (där själva glasögonen inte innebär extra kostnad för er).

Det går inte att genomföra undersökningen hos optiker direkt efter besöket hos ögonläkaren på grund av dom pupillvidgande dropparna. Men glöm inte att du som förälder kan passa på att boka en kontroll för kontaktliner eller glasögon när du ändå är här.

Vi är inte anslutna till landstinget, vilket innebär att besök även för barn debiteras efter vår ordinarie prislista (gå till prislistan här).

Kontakt & tidsbokning

Tidsbokning till ögonläkare är enbart på telefon. Optiker kan du boka direkt online.

Du är välkommen att ringa oss under klinikens öppettider, eller skicka oss ett meddelande via formuläret så hör vi av oss så snart vi kan.

 

031-713 98 31

kontakt@medicinskoptik.se

8 + 4 =