Välj en sida

Progressiva kvalitetsglas från Essilor

I våra progressiva glasögon använder vi normalt sett glas från Essilor som ligger i framkant för den senaste teknologin. Företaget är en av världens ledande glastillverkare och satsar mycket på forskning och utveckling.

Tidigare har det inneburit en kompromiss mellan att få ett så brett synfält som möjligt och att undvika “gungeffekter” när man rör sig i rummet. I sin serie X Series har Essilor gjort tekniska innovationer för att kunna påverka båda variablerna samtidigt.

Från Essilor erbjuder vi kvalitetsglas. Dom har olika lösningar för att möta glasögonbärarnas krav och lösa problem som är förknippade med progressiva glasögon.

Vi hjälper dig att hitta rätt glas utefter dina behov. Essilor har du tre olika nivåer att välja mellan. Vilken nivå du ska välja påverkas av ditt synfel, hur du använder dina glasögon, men även hur mycket du är beredd på att betala för bästa möjliga syn.

Du kan också välja mellan olika tjocklekar på glaset. Det påverkar hur tunga glasen blir. Däremot kan det finnas begränsningar i vilken tjocklek du kan välja beroende på ditt synfel och vilken båge du vill ha.

På den här sidan beskriver vi våra vanligaste progressiva glas.

Varilux X Series

Varliux X Series är Essilors bästa progressiva glas. Det ger dig bäst egenskaper och låter dig smidigt växla mellan olika avstånd.

X Series har förbättrade egenskaper för att snabbt kunna växla mellan avstånd inom den så kallade zonen för närseende. Det är på ungefär en armlängds avstånd på mellan 40-70 cm som vi har fått ett ökat behov. Vi vill kunna växla mellan olika näravstånd och se skarpt utan att röra på huvudet. Till exempel för att växla mellan laptopen, mobilen och en tryckt text som ligger framför dig på skrivbordet.

Med Xtend-teknologin har Essilor skapat ett glas för att ge bra syn på flera olika näravstånd genom samma punkt i glaset. Det innebär att du kan växla mellan olika avstånd utan att röra på huvudet.

Med Nanoptix-teknologin får du mindre “gungkänsla” som är ett vanligt problem med progressiva glas när man ser sig om i rummet. Det uppstår framför allt i synfältets ytterkanter där du upplever att linjer är krökta. Tekniken i Nanoptix har tekniska lösningar som tar bort känslan av att omgivningen rör sig till exempel när du ska gå ned för en trappa.

SynchronEyes är en teknologi du får i X Series och som innebär att dina glas beräknas som par, och inte ett och ett för sig. Ögonen ser världen från lite olika vinklar, vilket den SynchronEyes tar hänsyn till. Det gör att övergången nära- och långt håll blir smidigare. Synfältet blir även bredare då du ser skarpt längre ut i periferin. Ju större skillnad det är mellan dina ögon, ju mer nytta har du av SynchronEyes.

Varilux Physio 3.0

Varilux Physio 3.0 är Essilors mest sålda progressiva glas.

Med glasen i Physio får du Binocular Booster som tar hänsyn till skillnaderna i styrka mellan höger och vänster öga. Det innebär att glasen är tillverkade i par för höger och vänster öga, till skillnad från Comfort där glasen är tillverkade individuellt.

Så kallad vågfrontsteknik (W.A.V.E 3.0) ger ett renare glas, med bättre skärpa och kontrast. Bland annat är det viktigt för dig som kör bil i mörker. Med Physio får du ett bredare synfält än i Comfort 3.0.

Varilux Comfort 3.0

Det enklaste av Essilors progressiva glas är Varilux Comfort 3.0, vilket inte på något sätt innebär att det är ett dåligt glas.

Du får inte ett lika brett synfält som med Physio och X Series. Med det upplevelsen handlar även om vilka krav du ställer på dina glasögon och vad du är van vid sedan tidigare. Har du inte ett så stort synfel kan Comfort vara ett bra alternativ för dig. Skillnaden mellan glas av högre och lägre kvalitet ökar i takt med att synfelet gör det.

Det kan också vara ett bra alternativ om du har ett par progressiva glas sedan länge och därmed inte har vant dig vid glas med den senaste teknologin. Din upplevelse av glas du anser vara bäst är påverkad av vad du är van vid. Det kan ta tid att vänja sig vid en ny typ av glas.