Ta ur nattlinser

Det finns två sätt att ta ur nattlinser på morgonen. Antingen med hjälp av en gummisug eller genom att dra i ögonlocket och blinka ut linserna. Det är enkelt att ta ut sina nattlinser med hjälp av en liten gummisug, men problemet är att den kan komma bort. Då är det bra att ha ett alternativ. Hårda kontaktlinser går det inte att nypa till om, som med mjuka. Dessutom är det bra att ta det lite försiktigt eftersom det finns en risk att repa hornhinnan.

Ta ur nattlinser utan gummisug

Det går att blinka ut sina nattlinser genom att ta tag i övre ögonlocket och dra det lätt utåt. Då släpper det vakuum som som håller linsen på plats om den ploppar ut. För att få till rätt teknik kan det krävas lite träning. Tvätta händerna, men se till att torka dom ordentligt så att du får ett bra grepp.

Gör du rätt krävs det inte mycket kraft, så ta det försiktigt med dina ögon och jobba med att få till rätt vinkel om linsen inte kommer ut på första försöket. Var beredd med andra handen under ögat så att du fångar upp linsen när den faller ur ögat.

Ta ur nattlinser med gummisug

Att ta ut sina nattlinser med en liten gummisug är det allra enklaste. Men det krävs att man har sugen till hands, det är också bra att ha tillgång till en spegel. Först och främst vill du vara helt säker på att linsen sitter på plats, eftersom du inte vill sätta gummisugen direkt på hornhinnan. Enkelt att ta ut nattlinser med en liten gummisug Du tar helt enkelt sugen och prickar in sugkoppen mitt på linsen över pupillen. Den fastnar direkt och du kan plocka ut linsen.

Vilken metod ska jag välja?

Använd den metod som du tycker är enklast. Se till att ha en gummisug första gången du ska ta ut dina linser så att du inte blir stressad om du inte får till tekniken så att linsen ploppar ur ögat. Då finns risken att man bli oförsiktig. Se till att prova att plocka ur linserna utan gummisug i lugn och ro vid tillfälle så att du har ett alternativ om sugen kommer bort eller glömmer att ta med den om du reser bort.

Translate »