Medicinsk optik för bästa möjliga syn

För att du ska kunna få bästa möjliga syn efter dina egna förutsättningar krävs det att dina ögon är friska och att du, om du behöver, har rätt hjälpmedel i form av kontaktlinser eller glasögon.

Friska och bra ögonhälsa är långt ifrån en självklarhet för stora grupper. Trots det är det vanligt att börja med att gå till optikern för att få nya glasögon, utan att veta om det verkligen är lösningen på problemet.

Viktigt att rensa synen först

Visst kan en bra optiker ge en del råd och se om det finns misstanke om sjukdomar som leder till sämre syn. Men det går inte att jämföra med en ögonläkarundersökning. Ögonläkaren ger patienten droppar i ögonen för att kunna titta in i ögat, en förutsättning för att kunna ställa många diagnoser eller se skadliga förändringar.

Dessutom har ögonläkaren en helt annan kunskap om sjukdomar, både ögonsjukdomar och andra sjukdomar som kan påverka ögat, samt mediciner. Först när ögonläkaren bedömt vad det är som ligger bakom den försämrade synen är det dags att gå till optikern, som då har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.

Två experter jobbar för din syn

Båda experterna har viktiga roller för att du ska få så bra syn som möjligt. Problemet är att dom väldigt sällan arbetar tillsammans och ögonläkare är väldigt svårtillgängliga. Resultatet är att många går med betydligt sämre syn och besvär som går att åtgärdas.

medicinsk optik ger bättre syn

Vår lösning på problemet är Medicinsk optik. En tjänst där du först undersöks noggrant av ögonläkare för att sedan gå vidare till optikern först när din ögonhälsa är kontrollerad.

Du har flera saker att vinna på det:

  1. Du får ögonen undersökta och kan upptäcka sjukdomar tidigt.
  2. Du vet vad som orsakar din synförsämring och kan göra någonting åt det.
  3. Du lägger inte tusentals kronor på glasögon som inte är rätt för dig.

Vill du boka tid för Medicinsk optik är du välkommen att göra det här.

Vill du läsa mer om Medicinsk optik kan du göra det här.

Translate »