Välj en sida

Progressiva glasögon

Med progressiva glasögon har du flera styrkor i samma glas. Det innebär att du kan se på olika avstånd utan att behöva flera par. Behovet av progressiva glas kommer ofta med åldern när ögats lins inte klarar att ställa om fokus mellan långt och nära håll

Åldersyntheten kommer från ungefär 40 år, vilket på fackspråk kallas presbyopi. Som nybliven presbyop märker du hur du måste flytta texten längre från dig för att kunna läsa mindre text. Normalt sett blir nästa steg ett par enkla läsglasögon.

I längden är det besvärligt att gå med olika glasögon för olika avstånd. Då är lösningen ett par progressiva glasögon så att du slipper byta mellan långt och nära håll.

Här beskriver vi våra vanligaste progressiva glas och vill du boka en tid för synundersökning är du välkommen att kontakta oss.

Världsledande innovationer

För att få till ett bra progressivt glas krävs det avancerad teknologi. Den snabba tekniska utvecklingen gör att vi växlar mellan olika avstånd på nya sätt. Till exempel att titta från datorskärmen, till mobilen och sedan ut genom fönstret för att se vad som händer på gatan.

Progressiva glasögon som är gjorda för att kunna multitaska

Mannen på bilden behöver snabbt kunna växla mellan olika avstånd utan att glasögonen begränsar honom. I våra progressiva glasögon använder vi normalt sett glas från Essilor som ligger i framkant för den senaste teknologin.

Tidigare har det krävts en kompromiss mellan att få ett så brett synfält som möjligt och att undvika “gungeffekter” när man rör i rummet. I sin serie X Series har Essilor gjort tekniska innovationer för att kunna påverka båda variablerna samtidigt.

Från Essilor erbjuder vi kvalitetsglas med olika lösningar för att möta glasögonbärarnas krav och lösa problem som är förknippade med progressiva glasögon.

Vi hjälper dig att hitta rätt glas utefter dina behov. Essilor har du tre olika nivåer att välja mellan. Vilken nivå du ska välja påverkas av ditt synfel, hur du använder dina glasögon, men även hur mycket du är beredd på att betala för bästa möjliga syn.

Varilux X Series

Varliux X Series är Essilors bästa progressiva glas, som ger dig bäst egenskaper och smidigt låter dig växla mellan olika avstånd.

Förutom att X Series har förbättrade egenskaper för att snabbt kunna växla mellan avstånd inom den så kallade zonen för närseende. Det är på ungefär en armlängds avstånd på mellan 40-70 cm som vi har fått ett ökat behov. Vi vill kunna växla mellan olika näravstånd och se skarpt utan att röra på huvudet. Till exempel för att växla mellan laptopen, mobilen och en tryckt text som ligger framför dig på skrivbordet.

Med Xtend-teknologin har Essilor skapat ett glas för att ge bra syn på flera olika näravstånd genom samma punkt i glaset. Det innebär att du kan växla mellan olika avstånd utan att röra på huvudet.

Med Nanoptix-teknologin minskas “gungkänslan” som är ett vanligt problem med progressiva glas när man ser sig om i rummet. Det uppstår framför allt i synfältets ytterkanter där linjer kröks. Tekniken i Nanoptix har tekniska lösningar som tar bort känslan att omgivningen rör sig till exempel när du ska gå ned för en trappa.

SynchronEyes är en teknologi du får i X Series och som innebär att dina glas beräknas som par, och inte ett och ett för sig. Ögonen ser världen från lite olika vinklar, vilket den SynchronEyes tar hänsyn till. Det gör att övergången nära- och långt håll blir smidigare. Synfältet blir även bredare då du ser skarpt längre ut i periferin. Ju större skillnad det är mellan dina ögon, ju mer nytta har du av SynchronEyes.

Varilux Physio 3.0

Varilux Physio 3.0 är Essilors mest sålda progressiva glas.

Med glasen i Physio får du Binocular Booster som tar hänsyn till skillnaderna i styrka mellan höger och vänster öga. Det innebär att glasen tillverkas i par för höger och vänster öga, till skillnad från Comfort där glasen tillverkas individuellt.

Så kallad vågfrontsteknik (W.A.V.E 3.0) ger ett renare glas, med bättre skärpa och kontrast. Bland annat är det viktigt för dig som kör bil i mörker. Med Physio får du ett bredare synfält än i Comfort 3.0.

Varilux Comfort 3.0

Det enklaste av Essilors progressiva glas är Varilux Comfort 3.0, vilket inte på något sätt innebär att det är ett dåligt glas.

Du får inte ett lika brett synfält som med Physio och X Series, men det handlar om vilka krav du ställer på dina glasögon och vad du är van vid sedan tidigare. Har du inte ett så stort synfel kan Comfort vara ett bra alternativ för dig. Skillnaden mellan glas av högre och lägre kvalitet ökar i takt med att synfelet gör det.

Det kan också vara ett bra alternativ om du har ett par progressiva glas sedan länge och inte har vant dig vid glas med den senaste teknologin. Vilka glas du upplever som bäst påverkas av vad du är van vid och det kan ta tid att vänja sig vid en ny typ av glas.

Nästa steg är en synundersökning

Är du i behov av ett par progressiva glasögon är nästa steg att boka in en synundersökning hos vår optiker. Det gör du genom att ringa oss på 031-713 98 31 eller så kan du boka direkt online. Gå till bokningen genom att klicka här.

Vill du verkligen ta hand om dina ögon på bästa sätt och är mån om din ögonhälsa så rekommenderar vi att du först bokar tid hos vår ögonläkare. När du vet att ögonen är friska och att det verkligen är glasögon du behöver kan du sedan boka en tid hos vår egen optiker. Läkartider bokas enbart på telefon.

SYN ÖGONKLINIK

Aschebergsgatan 41

411 33 Göteborg

Telefon: 031-713 98 31

E-post: kontakt@medicinskoptik.se

ÖPPETTIDER

 

Måndag - fredag: 9-17

Vi svarar i telefon fram till kl. 16:30

Lördag - söndag: Stängt

Vi akuta besvär utanför våra öppettider hänvisar vi till 1177 eller ögonakuten på Mölndals sjukhus.

 

FÖLJ OSS